preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

Vijesti

Poziv za Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

Autor: Igor Tomičić, 5. 1. 2021.

KLASA: 134-01/20-01/22
URBROJ: 251-182-20-1
Zagreb, 23.12.2020.  

 

Poštovane/Poštovani,
ove će se školske godine školsko natjecanje iz njemačkog jezika za osnovne škole Grada Zagreba održati 20. siječnja 2021. u 13 sati, županijsko 22. veljače u 10 sati, a državno od 29. do 31. ožujka 2021. Kao i prijašnjih godina natjecanje se održava u dvije kategorije:

 

KATEGORIJA I - učenici pišu isti test ali se svrstavaju na dvije liste:

LISTA A - 8. razred, program učenja jezika od 1. razreda redovne nastave - učenici koji nisu od 2. godine života dulje od šest (6) mjeseci u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području, nisu tamo bili uključeni ni u kakav institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja (vrtić, škola), njemački im nije materinski jezik, ne odrastaju u bilingvalnom okruženju, nisu državljani neke od zemalja njemačkog govornog područja niti se školuju u programu dvojezične nastave.

LISTA B – 8. razred, program učenja jezika od 1. ili od 4. razreda – učenici koji su od 2. godine života dulje od šest (6) mjeseci u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području, tamo bili uključeni u institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja (vrtić, škola), njemački im je materinski jezik, odrastaju u bilingvalnom okruženju, državljani su neke od zemalja njemačkog govornog područja ili se školuju u programu dvojezične nastave

 

KATEGORIJA II – 8. razred, program učenja jezika od 4. razreda izborne nastave - učenici koji nisu od 2. godine života dulje od šest (6) mjeseci u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području, nisu tamo bili uključeni ni u kakav institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja (vrtić, škola), njemački im nije materinski jezik, ne odrastaju u bilingvalnom okruženju, nisu državljani neke od zemalja njemačkog govornog područja niti se školuju u programu dvojezične nastave.
 

Kako bismo Vam na vrijeme mogli dostaviti ispitne materijale, molimo Vas, da nam svoju pravovremenu prijavu broja učenika za školsko natjecanje po kategorijama pošaljete najkasnije do 15. siječnja 2021. godine putem e-maila s Vaše službene školske e-mail adrese na sljedeću e-mail adresu: njemacki.natjecanje@gmail.com. Naknadne prijave se neće moći uvažiti.

Upute za provedbu natjecanja iz njemačkog jezika nalaze se u privitku, a dostupne su klikom na "Više" ispod ove obavijesti.

 

Srdačan pozdrav

Ines Ferderber
tajnica Županijskog povjerenstva
OŠ Dragutina Tadijanovića
Priloženi dokumenti:
Natjecanje_iz_njemackoga_jezika_2021..pdf (1.02 MB)
POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 178892
Ovaj mjesec: 2728
Ovaj tjedan: 458
Danas: 23
 
 > Natjecanje iz njemačkog jezika
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / www.os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju