preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

vijesti

Službeni rezultati županijskog natjecanja iz njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Tomičić, 18. 3. 2021. 17:45

Poštovani natjecatelji i mentori,

u privitku možete pronaći službene rezultate županijskog natjecanja iz njemačkog jezika. Dostupni su klikom na gumb "Više" ispod ove obavijesti.

Županijske ljestvice smatraju se privremenima sve dok ih državno povjerenstvo ne potvrdi objavljivanjem konačne objedinjene državne ljestvice poretka.

 

Na dnu tablice su kartice koje odgovaraju sljedećim kategorijama:

401: Kategorija II

409: Kategorija I, lista A

410: Kategorija I, lista B

 

Iskrene čestitke najuspješnijim natjecateljicama i natjecateljima, kao i njihovim mentoricama i mentorima!

[više]

Neslužbeni rezultati županijskog natjecanja iz njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Tomičić, 18. 3. 2021. 14:35

Poštovani natjecatelji i mentori,

u privitku možete pronaći neslužbene rezultate županijskog natjecanja iz njemačkog jezika, kao i rješenja ispita za obje kategorije. Dostupni su klikom na gumb "Više" ispod ove obavijesti.

Na dnu tablice su kartice koje odgovaraju sljedećim kategorijama:

401: Kategorija II

409: Kategorija I, lista A

410: Kategorija I, lista B

[više]

Provedba županijskog natjecanja iz njemačkog jezika

Autor: Igor Tomičić, 9. 3. 2021. 13:37

OSNOVNA ŠKOLA DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

BOLNIČKA 60A

10090 ZAGREB

njemacki.natjecanje@gmail.com

 

Županijsko povjerenstvo za pripremu i provođenje natjecanja učenika osnovnih škola iz njemačkog jezika

 

KLASA: 134 – 01/21 – 01/1

URBROJ: 251 – 182 – 21 - 3

ZAGREB, 09.03.2021.

 

Prema odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba  o nemogućnosti održavanja županijskog Natjecanja iz njemačkog jezika u školi domaćinu OŠ Dragutina Tadijanovića, županijsko će se natjecanje održati u matičnim školama pozvanih učenika.

 

Županijska razina Natjecanja iz njemačkog jezika održat će se 17.03.2021. s početkom u 10 sati.

 

Predsjednica Županijskog povjerenstva dostavlja ispitni materijal za sve kategorije uključujući i zvučne zapise tekstova za slušanje s razumijevanjem na dan natjecanja 17.03. matičnim školama u 8:00 ujutro.

Odgovorna osoba za provedbu Natjecanja je ravnatelj/ica matične škole.

Natjecanje počinje u 10:00 i završava u 12:00.

 

Način provođenja Natjecanja u matičnim školama natjecatelja:

  •  učenici ispit pišu u svojim matičnim školama, a nadzire ih najmanje dvoje učitelja koje imenuje ravnatelj škole i koji nisu mentori učenicima
  •  prije početka pisanja ispita dežurni učitelji dužni su učenicima pročitati upute s naslovnice ispita te provesti pisanje u skladu s tim uputama.

 

Ako škola ima učenika koji je pozvan na županijsko Natjecanje, a izrečena mu je mjera (samo)izolacije, ravnatelj škole dužan je o tome obavijestiti Županijsko povjerenstvo najkasnije do 16.03. u 12:00 sati. Nakon toga učenik može pristupiti Natjecanju, koje će Školsko povjerenstvo za njega organizirati na daljinu, i to na jedan od dvaju načina:

 

  1. tako da se učeniku otisnut ispitni materijal dostavlja na njegovu kućnu adresu u zapečaćenoj omotnici te učenik ispit piše kod kuće i pod videonadzorom člana Školskog povjerenstva;
  2. tako da se učeniku ispitni materijal dostavlja elektroničkom poštom u obliku PDF datoteke koja se može popunjavati te učenik ispit piše na računalu kod kuće i pod videonadzorom člana Školskog  povjerenstva.

 

Natjecanje se i u tom slučaju provodi u skladu s uputama objavljenim u Dodatnim uputama za provedbu školske razine Natjecanja iz njemačkog jezika 2021. https://www.azoo.hr/natjecanja-i-smotre-arhiva/dodatne-upute-za-provedbu-skolske-razine-natjecanja-iz-njemackoga-jezika-2021/.

Prije početka pisanja ispita dežurni učitelji dužni su učenicama/učenicima pročitati upute s naslovne stranice ispita.

Nakon završetka provedbe županijskog Natjecanja, originalne ispitne materijale - učenikov ispit, list s odgovorima, list sa zaporkom i papir s bilješkama (ukoliko ih je bilo) kao i potpisanu privolu za obradu osobnih podataka za maloljetne učenike  s naznakom za županijsko natjecanje treba staviti u kuvertu i ISTI dan KURIRSKOM SLUŽBOM ili OSOBNO dostaviti u OŠ Dragutina Tadijanovića, Bolnička 60A, Zagreb  do 17:00.

 

Županijsko će se povjerenstvo sastati u školi domaćinu 18.03. u 11:00 sati, u 16:00 sati će objaviti rješenja na mrežnim stranicama OŠ Dragutina Tadijanovića kao i privremenu ljestvicu poretka. Učenice/Učenici i njihove mentorice/mentori mogu elektroničkom poštom na e–mail adresu njemacki.natjecanje@gmail.com poslati prigovore Županijskom povjerenstvu od 16:30 do 17:30 sati.

SLUŽBENA LJESTVICA PORETKA BIT ĆE OBJAVLJENA 18.03. u 18:00 sati NA MREŽNIM STRANICAMA  OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA.

 

SVIM UČENICIMA I NJIHOVIM MENTORIMA ŽELIMO PUNO USPJEHA!

[više]

Bodovni prag za županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Autor: Igor Tomičić, 5. 3. 2021. 12:30

Poštovani natjecatelji,

bodovni prag za prolazak na županijsko natjecanje iz njemačkog jezika je sljedeći:

  • kategorija 409 (kategorija I, lista A): 32 boda
  • kategorija 410 (kategorija I, lista B): 42 boda
  • kategorija 401 (kategorija II): 32 boda
Tablica s imenima učenika koji su zadovoljili bodovni prag poslana je svim matičnim školama. Čestitke svim učenicima i mentorima koji su se kvalificirali za županijsko natjecanje!
 
Budući da se natjecanje zbog epidemiološke situacije i poštivanja preporuka Stožera civilne zaštite ne može održati u školi domaćinu Županijskog natjecanja, sve ćete detaljne obavijesti i upute dobiti sljedećeg tjedna u službenom dopisu.
[više]

Konačni ispravak rješenja školskog natjecanja iz njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Tomičić, 22. 2. 2021. 12:00

Poštovani natjecatelji,

u privitku ove obavijesti nalazi se konačni ispravak rješenja školskog natjecanja iz njemačkog jezika, održanog 18.2.2021. Ispravak se odnosi samo na KAT II.
Školskim povjerenstvima produžuje se krajnji rok za slanje ispitne dokumentacije županijskim povjerenstvima s 22.2.2021. na 25.2.2021.

Zahvaljujemo se na Vašem razumijevanju.
(privitak je dostupan klikom na gumb "Više" ispod ove obavijesti)

[više]

Ispravak rješenja školskog natjecanja iz njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Tomičić, 18. 2. 2021. 16:00

Poštovani natjecatelji,

u privitku ove obavijesti nalazi se ispravak rješenja školskog natjecanja iz njemačkog jezika, održanog 18.2.2021. Ispravak se odnosi samo na KAT II.
Ljubazno Vas molimo da provjerite odgovaraju li Vaši bodovi novim rješenjima te prema potrebi promijenite broj bodova. Ako ste nam već poslali tablicu s ljestvicom poretka, molimo Vas da nakon ispravaka pošaljete novu tablicu, s napomenom da se radi o izmjeni bodova.

Zahvaljujemo se na Vašem razumijevanju.
(privitak je dostupan klikom na gumb "Više" ispod ove obavijesti)

[više]

Poziv za Školsko natjecanje iz njemačkog jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Igor Tomičić, 5. 1. 2021. 09:55

KLASA: 134-01/20-01/22
URBROJ: 251-182-20-1
Zagreb, 23.12.2020.  

 

Poštovane/Poštovani,
ove će se školske godine školsko natjecanje iz njemačkog jezika za osnovne škole Grada Zagreba održati 20. siječnja 2021. u 13 sati, županijsko 22. veljače u 10 sati, a državno od 29. do 31. ožujka 2021. Kao i prijašnjih godina natjecanje se održava u dvije kategorije:

 

KATEGORIJA I - učenici pišu isti test ali se svrstavaju na dvije liste:

LISTA A - 8. razred, program učenja jezika od 1. razreda redovne nastave - učenici koji nisu od 2. godine života dulje od šest (6) mjeseci u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području, nisu tamo bili uključeni ni u kakav institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja (vrtić, škola), njemački im nije materinski jezik, ne odrastaju u bilingvalnom okruženju, nisu državljani neke od zemalja njemačkog govornog područja niti se školuju u programu dvojezične nastave.

LISTA B – 8. razred, program učenja jezika od 1. ili od 4. razreda – učenici koji su od 2. godine života dulje od šest (6) mjeseci u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području, tamo bili uključeni u institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja (vrtić, škola), njemački im je materinski jezik, odrastaju u bilingvalnom okruženju, državljani su neke od zemalja njemačkog govornog područja ili se školuju u programu dvojezične nastave

 

KATEGORIJA II – 8. razred, program učenja jezika od 4. razreda izborne nastave - učenici koji nisu od 2. godine života dulje od šest (6) mjeseci u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području, nisu tamo bili uključeni ni u kakav institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja (vrtić, škola), njemački im nije materinski jezik, ne odrastaju u bilingvalnom okruženju, nisu državljani neke od zemalja njemačkog govornog područja niti se školuju u programu dvojezične nastave.
 

Kako bismo Vam na vrijeme mogli dostaviti ispitne materijale, molimo Vas, da nam svoju pravovremenu prijavu broja učenika za školsko natjecanje po kategorijama pošaljete najkasnije do 15. siječnja 2021. godine putem e-maila s Vaše službene školske e-mail adrese na sljedeću e-mail adresu: njemacki.natjecanje@gmail.com. Naknadne prijave se neće moći uvažiti.

Upute za provedbu natjecanja iz njemačkog jezika nalaze se u privitku, a dostupne su klikom na "Više" ispod ove obavijesti.

 

Srdačan pozdrav

Ines Ferderber
tajnica Županijskog povjerenstva
OŠ Dragutina Tadijanovića

[više]

 


POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 175595
Ovaj mjesec: 2837
Ovaj tjedan: 121
Danas: 2
 
 > Natjecanje iz njemačkog jezika
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / www.os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju