preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

____________________________________________________________ ŽELIM, HOĆU, MOGU DRUGAČIJE!

Autor: Orest Graljuk, 24. 9. 2021.

Dragi roditelji učenika od 1. do 5. razreda,

prenosimo vam poziv na besplatni program Treninga roditeljske kompetentnosti – Želim, hoću, mogu drugačije! koji će se provoditi od listopada u Centru za djecu, mlade i obitelj Modus.

Program je namijenjen svim roditeljima, pojedinačno ili za oba roditelja djece uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole. Namijenjen je roditeljima koji žele biti zadovoljniji u svojoj roditeljskoj ulozi i učinkovitije se nositi s poteškoćama koje roditeljstvo donosi; to su roditelji koji nailaze na poteškoće u komunikaciji, teško se nose s odrastanjem djeteta i promjenama koje ono donosi u obitelj kao dio tog procesa, žele umanjiti djelovanje stresa koji je dio roditeljstva i motivirani su za sudjelovanje u programu.

Međutim, nije moguće sudjelovanje u programu:

  • za roditelje djece s posebnim potrebama (mentalna retardacija, invaliditet, psihički poremećaji, dijagnosticirani ADHD i dr.) što pred roditelje stavlja specifične zahtjeve
  • kada je bitno narušen odnos s partnerom ili odnos s djecom (što zahtijeva savjetodavni ili terapijski rad)
  • u situaciji rastave ili razvoda koji je još uvijek aktualna tema (što zahtijeva savjetodavni ili terapijski rad).

Program čini ukupno 12 susreta na kojima se obrađuju teme: roditeljstvo kao stresor, emocije i strategije nošenja s određenim emocijama djeteta, obitelj kao sistem, roditeljski potencijali, načini komuniciranja u obitelji, slušanje i neverbalna komunikacija, osobni jezik, čuvanje integriteta i uspostava suradnje, osobna odgovornost i odgovornost za odnos, sukob i kako ga rješavati, kako pomoći djetetu u učenju. Susreti se održavaju jedanput tjedno u poslijepodnevnim satima, u trajanju od 120 minuta.

Prije uključivanja u grupu svi roditelji dolaze na inicijalni intervju u dogovorenom terminu. Trening će se odvijati u zatvorenoj grupi u prostorijama Centra Modus, Ulica kneza Mislava 11, u skladu s važećim epidemiološkim preporukama. Trening provode zaposlenici Društva za psihološku pomoć s višegodišnjim iskustvom u pružanju psihološke podrške djeci i roditeljima.

Roditelji koji udovoljavaju gore navedenim kriterijima mogu se javiti na e-mail modus@dpp.hr

Za sve upite stojim na raspolaganju,

Srdačan pozdrav,

Nikolina Šaravanja

Društvo za psihološku pomoć - Society for Psychological Assistance
Kneza Mislava 11, 10000 Zagreb, Croatia
Phone: + 385 (0) 97 7761 655
E-mail: nikolina@dpp.hr  Web: http://www.dpp.hr

 
POVEZNICE

 

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Pravobranitelj za djecu

unicef

Plavi telefon

Hrabri telefon 0800 0800

Vodič kroz zanimanja

Portal 
za škole

 

 
Tražilica
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 9. 2017.

Ukupno: 197569
Ovaj mjesec: 1520
Ovaj tjedan: 81
Danas: 81
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Dragutina Tadijanovića Zagreb / Bolnička 60A, HR-100090 SUSEDGRAD Zagreb / www.os-dtadijanovica-zg.skole.hr / ured@os-dtadijanovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju